Kinderboerderij Veldhoven

kinderboerderij

Er zal aanstaande maandag door de gemeenteraad worden gestemd over het besluit om 80.00,- beschikbaar te stellen voor een kiosk bij kinderboerderij De Hazewinkel. De Jonge Socialisten roepen de gemeenteraad op hier tegen te stemmen.

 

“Niet alleen had het College tal van alternatieven kunnen bedenken om het zogenaamde ongemak bij de kinderboerderij weg te halen, maar ook ziet het college niet in dat juist de Hazewinkel een plek is waar ouders onbezorgd hun kind kunnen laten spelen zonder enige vorm commercie”, stelt Andrej van Hout, voorzitter van de Jonge Socialisten Eindhoven.

 

Van Hout waarschuwt de gemeenteraad voor uitsluiting van gezinnen in armoede. De kinderboerderij is in de ogen van Van Hout een voorziening die geen onderscheidt hoort te maken in het inkomen van de doelgroep. “Het plan van het College negeert hierbij gezinnen met kinderen zonder een hoog inkomen die het verdienen om uit te gaan op een plek zonder commercie”

 

Naast dat het College hiermee investeert in uitsluiting moet juist de gemeente een voorbeeldrol  innemen als het gaat om de gezondheid van kinderen. Met dit besluit kiest het College er zonder schaamte voor om zowel de kinderen als de ouders een assortiment voor te schotelen dat bijdraagt een wereldwijd gezondheidsprobleem als gevolg van overmatig suikergebruik.

 

Tenslotte is het bedrag dat is vastgesteld volgens de Jonge Socialisten veel te hoog. Het College had meer ruimte moeten nemen om te onderzoeken of er socialere en goedkopere alternatieven gerealiseerd kunnen worden.

Categorieën: Samenleving

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA