Kandidaten bestuur 2018

conference-2110757_640

Voorzitter

Beste rode kameraden,

Het afgelopen jaar is een belangrijk jaar geweest. Op 15 maart 2017 heeft Nederland gekozen voor minder solidariteit en een verharding in de samenleving. Dat betekent dat de PvdA zich in zal moeten zetten om Nederland in de toekomst in goede banen te leiden. Ook wij als Jonge Socialisten kunnen daar een bijdrage aan leveren. Door politiek actief te zijn, actie te voeren voor socialere regels en te praten met mensen, kunnen wij laten zien dat iedereen in Nederland ertoe doet.

Ik ben Andrej van Hout en kandideer mij als voorzitter voor de Jonge Socialisten Eindhoven. Op dit moment studeer ik rechtsgeleerdheid aan de universiteit van Tilburg. Daar ben ik ook actief binnen de studievereniging door de studenten die internationaal- en Europees recht volgen te vertegenwoordigen. Verder hou ik mij bezig met lokale politiek in Veldhoven, de stad waar ik woon.

Komend jaar staat er veel te gebeuren. De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. Dat betekent dat wij ons als Jonge Socialisten hard kunnen maken voor een ruime vertegenwoordiging van de sociaaldemocraten in de lokale politiek. Dat gaan wij doen door actief met de PvdA mee campagne te voeren en zelf met acties te komen die laten zien dat de politiek om moet kijken naar de gehele samenleving.

Ook aan de campagnetijd komt een eind. Daarna wil ik gaan focussen op een politiek die heel goed past bij onze regio. Eindhoven is namelijk verkozen tot slimste regio van de wereld door de vele high-tech bedrijven die zich hier hebben gevestigd. Dat wil zeggen dat hier veel wordt verdiend aan de nieuwste technologische ontwikkelingen op allerlei soorten gebieden.

Deze technologische ontwikkelingen hoeven niet alleen goed te zijn voor het verdienen van geld, maar zouden ook kunnen bijdragen aan een sociale samenleving. Graag zou ik met jullie komend jaar willen kijken naar hoe technologie de sociale samenleving kan verbeteren.

Met mijn ervaring, kennis en enthousiasme hoop ik dat jullie, net als ik, vinden dat ik uitermate geschikt ben als voorzitter van de Jonge Socialisten Eindhoven. Samen met jullie hoop ik een prachtige sociaaldemocratische stempel te zetten op Eindhoven 2018.

Neem gerust contact met mij op  als er nog vragen zijn.

 

Met sociale groet,

Andrej van Hout

andrejvanhout@gmail.com

+31 6 46 57 22 59

Secretaris

Geachte Heer/Mevrouw

Voordat het nieuwe bestuursteam opgericht wordt, zou ik middels deze motivatiebrief mijn interesse voor de functie van secretaris van JS Eindhoven kenbaar willen maken.

De functie sluit aan op mij eigenschappen, zo beschik ik bijvoorbeeld over een goed communicatief en organisatorisch vermogen, en heb ik aandacht voor detail. Daarnaast hecht ik veel waarde aan structuur en discipline. Ik beheers zowel de Nederlandse als de Engelse taal, verder spreek ik vloeiend Mandarijn omdat ik veertien jaar in China gewoond heb. 

Momenteel studeer ik bestuurskunde/overheidsmanagement aan de Haagse hogeschool. Al sinds mijn vroege jeugd ben ik erg geïnteresseerd in politiek. Het lijkt mij ontzettend leuk de verschillen tussen het Oosten en Westen te leren kennen, vooral het Nederlandse politieke systeem fascineert mij.

Op dit moment leid ik samen met een aantal anderen een organisatie genaamd OUT&ABROAD. Ik zal een van de bestuursleden worden wanneer wij de organisatie officieel opgerichten. 

OUT&ABROAD is de eerste organisatie specifiek voor de Chinese LHBTQIA+ gemeenschap in Nederland(Europa). Wij bieden een sociaal platform, een behulpzame community en organiseren regelmatig events, uitstapjes en activiteiten. Daarnaast schrijven wij artikelen over onze events en issues van de Chinese LGBTQIA+ en​ natuurlijk LGBTQIA+ issues in het algemeen. 

Graag zou ik in een persoonlijk gesprek mijn motivatie willen toelichten.

In afwachting verblijf ik,

 

Hoogachtend,

Alafate Yeersheng

(Vincent)

Penningmeester

Beste Mede-JS’ers,

Ik ben Melad Kohistani, 18 jaar oud en woon in Meijel en bij deze wil ik me kandidaat stellen voor de functie penningmeester in het bestuur van JS Eindhoven.

Ik ben al dikke 4 jaar lid van deze mooie club, toch ben ik pas sinds een klein jaartje actief lid en dat heb ik te danken aan de JS Eindhoven. Ze hebben me een warm welkom gegeven en ervoor gezorgd dat ik me er sinds dag 1 meteen thuis voelde. Dit heeft er voor gezorgd dat ik kon doorgroeien binnen de JS en PvdA en dat ik nu kandidaat raadslid ben voor de komende gemeenteraadsverkiezing.

Daarom wil ik graag wat terug doen voor deze mooie afdeling. Ik denk dat ik dat het beste kan doen in rol van penningmeester. In mijn ogen moet een penningmeester de ‘stille’ motor zijn achter een organisatie. Hij moet er voor zorgen dat de financiën tip top in orde zijn, Dus hij moet vaak streng zijn. Maar hij moet ook ruimte maken voor gezelligheid. Het administratief werk moet in orde zijn zodat de rest van het bestuur weet waar het staat.

Ik denk gezien mijn enorme interesse in financiën en mijn doorzettingsvermogen dat ik deze functie naar behoren kan bekleden. Ook ga ik studeren in een financiële richting wat dus uitermate goed aansluit op het werk als penningmeester.

Al met al wil ik eigenlijk dat we een gezellige en toegankelijke afdelingen worden en blijven. Waar we goede activiteiten organiseren en dat het financiële plaatje klopt. Zodat de afdeling kan groeien en nieuwe leden kan blijven aantrekken. We willen natuurlijk over pakweg 5 jaar nog steeds een JS Eindhoven hebben.

Ik hoop hiermee een duidelijk beeld te hebben gegeven van wie ik ben en waarom ik me kandidaat stel voor het bestuur van onze mooie afdeling. Wie meer wil weten mag me natuurlijk altijd opbellen of een berichtje sturen via WhatsApp.

Met rode groeten,

Melad Kohistani

0682757605

Algemeen Bestuurslid

Motivatiebrief bestuur positie JS Eindhoven

Naam: Irme Franssen

Leeftijd: 19

Functie: Algemeen bestuur

 

Beste jonge socialisten,

Ik wil me graag kandideren voor de functie van algemeen bestuurslid. Ik ben Irme Franssen en ik ben 19 jaar jong. Ik sta op nummer 15 op de kandidatenlijst van de PVDA in Eindhoven. Ik ben nog maar kort lid, maar mijn interesse in de politiek was altijd al groot. Op dit moment heb ik een tussenjaar waardoor ik veel tijd vrij heb voor deze functie. Volgend jaar hoop ik geneeskunde te gaan studeren.

Ik ben enthousiast en niet bang voor uitdagingen. Het lijkt me super interessant en leerzaam om activiteiten te organiseren samen met een groep mensen die dezelfde belangen hebben als ik. Het geeft me een goed gevoel als ik iets bij kan dragen in de samenleven, en ik denk dat deze positie mij daar de kans toe geeft. Op de middelbare school heb ik altijd in de leerlingenraad gezeten omdat ik het belangrijk vond dat de mening van de leerlingen gehoord werd. Ook heeft deze functie veel bijgedragen aan mijn organisatorische vaardigheden. Ik ben bereid om tijd te maken en te investeren in de functie als bestuurslid. Verder ben ik erg creatief, wat een goede bijdrage kan leveren aan de acties en activiteiten die worden georganiseerd. Ik zit niet graag stil en vind het leuk om andere te enthousiasmeren.

Verder vind ik het belangrijk dat de politiek toegankelijker wordt voor de jongere kiezers. Naar mijn mening is dit het best mogelijk door jonge kiezers te benaderen via jonge politici. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan een hogere opkomst in Eindhoven onder de jongeren. Ik denk dat mijn plek op de lijst samen met deze functie een goede basis is voor het bereiken van mijn doelen.

Al met al ben ik dus zeer gemotiveerd om deze positie op een goede en verantwoordelijke manier in te vullen. Ik zie ernaar uit om aan de slag en zeker ook om nieuwe dingen te ontdekken en te leren.

 

Met rode groet,

Irme Franssen

Algemeen Bestuurslid

Beste Eindhovense JS’ers,

Middels deze motivatiebrief wil ik jullie graag laten weten dat ik me kandidaat wil stellen voor Algemeen Bestuurslid. Mijn naam is Viggo van Uden en ik wil graag de komende periode het bestuur van de Jonge Socialisten Eindhoven komen versterken. In deze brief ga ik vertellen wat mijn plannen zijn voor de komende bestuursperiode. Eerst hieronder even kort iets over mezelf:

Ik ben Viggo, ik ben 16 jaar oud en sinds begin november 2017 lid van de Jonge Socialisten en de PvdA. Ik woon in Son en Breugel, waar ik als jongste op de lijst sta voor PvdA/GL voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat het bestuur zich de komende periode gaat richten op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Dit jaar is voor ons de kans om onze partij er weer helemaal bovenop te helpen. Daarnaast kunnen we het linkse geluid versterken door activiteiten te organiseren waarbij wij als JS’ers de straat op gaan en gaan canvassen om mensen het gevoel te geven dat ze gehoord worden en het vertrouwen weer krijgen in de politiek.

Daarnaast denk ik dat het heel belangrijk is om meer leden te gaan werven voor de Jonge Socialisten. Er zijn veel jongeren geïnteresseerd in politiek, die niet precies weten hoe ze dit in de praktijk kunnen brengen. Ik denk dat de JS net even dat steuntje in de rug kan geven aan de jongeren om zich aan te sluiten bij een politieke jongeren organisatie om zo gelijkgestemden te vinden en te ontmoeten. Zo kunnen jongeren die geïnteresseerd zijn in politiek hun netwerk verbreden en kan de Jonge Socialisten Eindhoven uitgroeien tot een organisatie met nog meer enthousiaste leden. Ik hoop dat we het met het bestuur mogelijk kunnen maken om meer activiteiten te organiseren voor de leden. Ik wil me daar in ieder geval hard voor inzetten. Ik denk dat het organiseren van activiteiten zowel de huidige leden verbindt als nieuwe leden aantrekt.

Ik ben erg gemotiveerd en enthousiast om het bestuur in te gaan als algemeen bestuurslid. De nadruk ligt bij mij met name op de gemeenteraadsverkiezingen in maart, omdat wij er als JS’ers voor kunnen zorgen dat de PvdA een mooi aantal zetels kan krijgen door middel van ludiek campagne voeren.

 

Met vriendelijke groet Viggo van Uden.

Categorieën: Algemeen

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA