Het taboe van de samenleving

bicycle-tunnel-1828772_1280

Problemen. Ze zijn er om opgelost te worden. Je leert dan ook op jonge leeftijd dat je problemen moet oplossen door er over te praten. Er over praten om het vervolgens met iemand anders op te lossen.

 

Ondanks deze levenslessen bestaan er nog steeds taboes in onze samenleving. Al vaak zijn taboes aan het licht gezet en is er een oplossing voor foute gewoonten of problemen gevonden. Burgerrechten zijn daarbij koploper. Zo hebben de Jonge Socialisten Eindhoven e.o. woensdag 22 maart jl. een activiteit in samenwerking met Studium Generale Eindhoven georganiseerd over pedofilie.

Die avond heeft seksuoloog Erik verteld over de wetenschappelijke kanten en onderzoeken van de pedofile geaardheid. Daarin kwamen een aantal onverwachte uitermate interessante cijfers naar voren. Die cijfers en grafieken werden later op de avond vertaald in woorden. Woorden die de ervaring vertellen over het leven van Gabriël Levi (pseudoniem). Gabriël is een man van rond de dertig, heeft ondernemersbloed en werkt in de IT.

Zijn verhaal geeft over het grootste deel het leven weer dat van een ieder had kunnen zijn. Het leven van een negen jarig jochie dat niet naar de oudere meiden keek. Of de ontdekking van jezelf op je vijftiende. En dát punt waarop je jezelf leert kennen.

Het was een avond vol feiten en emoties om nooit te vergeten en hopelijk leidt dit bij de aanwezigen tot een brainstorm van oplossingen en meningen.

Categorieën: Diversiteit & Emancipatie

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA