ALV 2016 + Bestuur 2017

WhatsApp Image 2016-12-22 at 00.19.45

Op woensdag 21 december 2016 heeft de ALV van de Jonge Socialisten Eindhoven een nieuw bestuur verkozen. Daarnaast is er een zeer interessant gesprek over armoede – onder jongeren –  gevoerd met raadslid van de PvdA: Ellen Schoumacher.

 

De avond startte met een kort voorstelrondje van het bestuur van 2017 met daarbij de verantwoording. Bij de verantwoording werd een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar opgesomd en vertelde onze voorzitter over zijn ervaringen met het bestuur en betrokken partijen. Vervolgens konden de kandidaatgestelde bestuursleden zich kort voorstellen en was er een mogelijkheid geschapen om vragen te stellen. Na het vragenrondje ging de ALV over tot stemming en daarbij werden alle kandidaten per acclamatie verkozen tot hun functies.

Na de verkiezing ging de avond over op het gesprek met Ellen Schoumacher. Een verhaal over een persoonlijk verleden met ups en downs trapte het gesprek af. Het verhaal van een mens die met een aantal euro per week zichzelf en haar kind moest onderhouden. Het verhaal van een vrouw die zich heeft weten te redden in mindere tijden, er toch bovenop kwam en nu ook raadslid is in een van de grote steden van Nederland. Vervolgens konden bezoekers van de ALV hun ervaringen en ergernissen met elkaar delen. Over en weer werd er goed geluisterd en er kon op die manier goed gediscussieerd worden over het toekomst perspectief van, niet alleen de welgestelde en hoogopgeleide, jongeren.

Kortom, een avond om niet te vergeten

Categorieën: Uncategorized

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA