Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond: Europese Unie & Duurzaamheid

4 september 2018 om 19:00 - 22:30

Voor 2050 moeten alle woningen in Nederland ‘aardgasvrij’ zijn. Dat betekent dat er jaarlijks meer dan 200.000 huizen van het aardgas gehaald moeten worden! Over dit interessante onderwerp heeft Diederik Samsom tijdens de ALV van PvdA regio Eindhoven een interessant verhaal verteld.

De Jonge Socialisten Eindhoven organiseert een activiteit met de thema’s Europese Unie & Duurzaamheid. We hebben twee sprekers uitgenodigd die graag iets komen vertellen over het onderwerp. Hans Overbeek is een van de sprekers. Hij werkt op het Provinciehuis in Den Bosch als hoofd Europese en internationale zaken. Hij zal zich dus vooral richten op de maatregelen die de Europese Unie moet nemen om de klimaatdoeleinden te behalen. De tweede spreker is Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks). Tom was gemeenteraadslid van het jaar (Eindhoven) in 2013 en is sinds 2016 wethouder in Son en Breugel met de portefeuille duurzaamheid. Hij weet veel over dit onderwerp en zal ons meer vertellen over de veranderingen die we gaan merken op het gebied van duurzaamheid.

Nadat de sprekers klaar zijn met hun verhaal is er tijd om vragen te stellen. Daarna is er ook nog zeker tijd om met elkaar in discussie te gaan over het onderwerp ‘EU & Duurzaamheid’. JS-leden zijn van harte welkom. Daarnaast hebben we ook andere PJO’s uitgenodigd om aan te schuiven bij deze avond.

We zouden willen vragen aan de mensen die komen om zelf een fles drinken mee te nemen en eventueel wat chips o.i.d om gezamenlijk te gebruiken.

Gegevens

Datum:
4 september 2018
Tijd:
19:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Clubhuis PvdA Eindhoven
Boschdijk 127c
Eindhoven, Nederland
+ Google Maps
Jonge Socialisten in de PvdA